Hur ett torp får ett nytt liv

Inredning

Inspiration till inredningen

19 Jan , 2017, 19.50 annettenyholm

 

I väntan på den roliga biten, det vill säga att inreda torpet, slukar jag inredninstidningar och läser inredningsbloggar. Min främsta inspirationskälla är tidningen Lantliv som kör den stil som tilltalar mej mest. Inspektorns torp skall alltså inte kännas som ett museum utan som ett modernt hem med inslag från svunna tider. Det kommer att bli mycket vita ytor och någon svart möbel som kontrast. Mitt slagbord från 1800-talet får hänga med, dock med opar antika stolar och platsbyggd bänk i pärlspont istället för Ikea stolarna. Mitt svarta glasskåp som är en dansk antikvitet får gärna hänga med om det ryms. Min ärvda utdragbara träsoffa borde också få ett nytt liv i torpet. Nya trasmattor tänker jag låta vävas. Det skall kännas luftigt och absolut inte fullbelamrat. Jag har rivit ut bilder ur inredningstidningar och använder dem som inspirationkälla till inredningen.

Mycket vitt med inslag av svart. Gärna skandinaviskt med inslag av allmoge.

 

 

Ett innerfönster sätts in mellan tamburen och glasverandan. Stallbyggnaden liknar den på bilden nere till vänster och en liknande uteplats finns på önskelistan. Runt trappan något i stil med bilden uppe till vänster.

Vitsiga föremål

Jag gillar föremål, tavlor och annat som får mej att le. Föremålen i hemmet skall vara få och väl utvalda och de får gärna vara humoristiska. Den här tippan har jag köpt i Riga. Hon gör mej på gott humör och hon kommer att få hänga med.

 

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *