Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade,Vi bygger nytt

Slutspurten närmar sig

22 Feb , 2017, 08.08 annettenyholm

 

Hälsningar från kaoset

Det här sportlovet firas bland flyttlådor och damm. Hur i all sin dar lyckas man samla så här mycket bråte i en radhuslägenhet! Jag har igen goda planer på feng shui, minimalism och” gallra bort allting onödigt” i det nya hemmet. Det finns bara alltid en risk att det börjar samlas bråte i knutarna trots goda föresatser. Hur som helst så gäller det att få den nuvarande lägenheten tömd före 1.3. Och det är varken lätt eller roligt! Det blir inte heller lätt att leva med sina tillhörigheter i en kappsäck minst en månad framåt. Jag hoppas innerligt att torpet står inflyttningsklart i april. Nu får man bara släcka en eldsvåda i taget och försöka stå ut med nomadlivet. Samtidigt finns naturligtvis glädjen över att torpet allt mer börjar likna ett hem.

 

Kökstaket har fått ny färg

För tillfället handlar det mycket om att fixa ytor. Det gamla kökstaket har fått ny fäg, traditionell målar vit. De största arbetsskedena framöver är att bygga badrummet och toaletten färdiga.

 

Övre våningen tar form

Ursprunligen var övre våningen ett enda stort rum. Nu finns här en mellanvägg mot den nya toaletten. Panelen är på plats och sidoväggarna kommer att målas. Golvet har nu tre nivåer. I sovrummet är det högst till tak, framför toaletten lite lägre och i förvaringsrummet är det lägst till tak. Man får utgå från de premisser som finns i ett gammalt torp.

Övre våningens toalett blir ca 4 kvadratmeter. Här kommer tvättmaskinen och varmvattenberedaren att få plats.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *