Hur ett torp får ett nytt liv

Vi bygger nytt

Snart får vi komma hem!

9 Mar , 2017, 19.50 annettenyholm

 

Spiraltrappan plockas fram

Här är den nu, spiraltrappan i gjutjärn från Alibaba.com. Den ser riktigt bra ut faktiskt trots att alla delar inte ännu är framplockade. Den kommer att vara en viktig inredningsdetalj i stugköket. Jag har länge drömt om en sådan här trappa och är nöjd över att jag fyndade en till skäligt pris.

 

Golvkakel

Golvet i övre våningens toalett är kaklat, bara fogarna saknas. Det blir svarta golv och vita väggar. Jag har lärt mej att jag trivs bäst med färger som vitt, svart, beige och grått. Med textilier får man sedan färgklickar och mönster då man känner för det.

Lister

Golv- och taklister har nu målats vita.

 

Möbler

Det gamla vita träskåpet får hänga med i det nya hemmet. Ett nytt lager målning piffar upp. Vattenboiler, tvättmaskin och större möbler måste upp genom trapphålet innan trappan kommer på plats. Efter det får man använda balkongsdörren för att få större möbler upp eller ner.

Stämningar i skymningen

Jag längtar verkligen efter att få krypa in i torpets varma famn, att vandra omkring i trädgården och upptäcka allting som finns där, att få bada utebastu. Det är inte länge kvar nu.

 

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *