Hur ett torp får ett nytt liv

Vi bygger nytt

Ca två veckor kvar nu

25 Mar , 2017, 17.05 annettenyholm

 

Slutet på kappsäckslivet hägrar

Om ca två veckor borde vi äntligen få börja bära in vårt bohag i vårt nya hem. Detta veckoslut spenderar jag och dottern i en hyrd lägenhet i gamla stan i Borgå. Det är litet tungt att ha sina ägodelar i olika väskor och påsar. Vissa morgnar är jag gråtfärdig då jag febrilt letar efter något att klä på mej. Jag visste aldrig att man kan bli så glad över att hitta sina länktossor eller långkalsonger förrän jag prövade på soffsurfar livstilen. Mina värmepapiljotter har fått vila några veckor för det är liksom inte läge att fixa frisyren just nu. Jag är tacksam över att nära och kära erbjudit husrum men en yrboll som jag borde ha sina saker på ett och samma ställe. Hur som helst så blir jag jätteglad varje gång jag kliver in i Torpet och ser framstegen. Naturen i torpets närhet är också så fin. Naturskyddområdet finns alldeles bakom knuten.

Längs denna spång kan man promenera en bit in mot centrum.

 

Köksmaskiner

Idag kom kylskåpet och diskmaskinen på plats. Mikron och brödrosten matchar. Arbetsytan i ek har fått en mörkare nyans. En del av köksgolvet och köksväggarna är målade och en del lister har satts fast. Det gäller att vara noggrann med logistiken och med att flytta saker och ting i rätt ordningsföljd. Man får räkna med vissa spänningsmoment då man bygger ett nytt kök i ett stugkök från 1800-talet. Man använde t ex inte vattenpass på den tiden och det var inte så noga med jämnt eller rakt. Man får vara litet kreativ då rummet smalnar av och man skall klämma in nya raka köksskåp.

Köksmaskiner i retrostil från Schaub Lorenz i färgen ”cream”.

 

Badrummet

Badrumsväggarna är kaklade och taket är färdigställt. Golvkaklen saknas ännu. Kranen hör till det kommande badkaret och är av märket Camargue retro från Bauhaus.

 

Dörren till tamburen

Med litet målning och fixande blev också den här dörren jättefin!

 

 

Läs också

2 kommentarer

  1. Madeleine skriver:

    Var köper jag de snygga köksmaskinerna? Vet du om det går att få service alternativt köpa reservdelar i Sverige om det skulle behövas?

    • annettenyholm skriver:

      Hej,
      de är köpta via Konenet (via nätet) och är av märket Schaub Lorenz. Jag vet inte hur leveransen fungerar till Sverige men skulle tro att det är helt möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *