Hur ett torp får ett nytt liv

Vi flyttar in

Påsk, inflyttning och sjukhusvistelse

17 Apr , 2017, 13.07 annettenyholm

 

Inflyttning under ansträngande omständigheter

Så kom dagen D då det äntligen var dags att börja bära in sitt bohag i det nya hemmet. Nu ville det sej så att en ilsken bakterie beslöt sej för att angripa min kropp samtidigt. Istället för att njuta av de första nätterna i det egna hemmet blev det att knalla över vägen till hospitalet och spendera ett par dygn och litet till där. Till råge på eländet får jag inte anstränga mej eller bära något för tillfället. Hur som helst så har dottern och jag installerat oss på torpet sakta och saligt. Man får packa upp och börja inreda på allvar tids nog. Som konvalescent har jag haft tid att beundra vyerna och fågellivet från fönstrena. Man behöver ingen tv här. Naturen erbjuder non stop underhållning. Idag har jag försiktigt vankat omkring på tomten och beundrat den ur olika vinklar.

Infarten

Järnporten är en fin detalj även om man inte alltid orkar stänga den. Den gamla brunnspumpen står på grannen sida men jag tycker att den är fin då den åldrats så vackert.

 

Ved

Med en ugn och vedeldad utebastu behövs det en hel del ved. Några träd stod för nära byggnaderna och måste fällas. Här finns finns ved för en lång tid framöver bara den har klyvits och torkats. Jag har redan lärt mej att få ugnen att brinna bra och den skänker både skön värme och ett mysigt sprakande.

Stenmurar

Jag har alltid beundrat stenmurar och det arbete som i tiderna har lagts ner på att släpa tunga stenar och bygga murarna. Det är något fridfullt över de mossiga stenarna.

Den gamla trappan vid stenmuren är till hälften min och till hälften grannens. Tomtgränsen går mitt i trappan.

Torpet ur olika synvinklar

Det är roligt att gå omkring på tomten och begrunda byggnaderna ur olika synvinklar. Den här bilden är som synes tagen bakom bastubyggnaden.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *