Hur ett torp får ett nytt liv

Vi flyttar in

Möblerna har kommit på plats

22 Apr , 2017, 19.00 annettenyholm

 

Gammalt och nytt

Trots att jag fortfarande är konvalescent har möblerna burits in av nära och kära och kommit på plats. De flesta möblerna är arvegods som har hängt med i åratal. En ny yta med målfärg och pensel och de blev hur fina som helst. En ny soffa och divan samt förvaringsmöbler och ett nytt bord till dottern är de enda nyinförskaffade möblerna.

Köket

I köket är köksdörrarna i svartmålad björk fastsatta och glas har satts över stocken som belyses med ledljus. Ett sidobord med klaff införskaffades från Ikea för att få mer förvaringsutrymme och arbetsyta. En trälåda sattes upp på väggen för förvaring. Alla träytor i köket är behandlade med samma pigmenterade olja.

Köket börjar vara klart. Sidorna kring hålet i taket skall ännu täckas med svart plåt.

En obehandlad trälåda från Ikea oljades i samma färg som övriga träytor i köket, likaså sidobordets träfärgade ytor. I sidobordets låda ryms bestick och bordet har en klaff som ger en bra arbetsyta vid matlagning. På hyllorna ryms korgar eller lådor för förvaring.

Glasverandan

Träsoffan är ett arv från min farfars far, den var träfärgad och målades vit samt fick ett lock så den bättre fungerar som sittmöbel. Pinnstolarna är ett arv från min mormors syster och också de fick ett nytt lager vit målning. Bordet fanns i ett gammalt hus som mina föräldrar köpte i tiderna. Ytan oljades med samma olja som ytorna i köket och gjordes 7 cm smalare från bägge sidor för att bättre få plats. Maria Teresia kristallkronan har jag köpt för ett antal år sedan.

Stugköket/vardagsrummet

Ursprungligen hade jag tänkt att träsoffan skulle ha fungerat som soffa med madrasser i stugköket.  Därtill hade jag tänkt köpa en divan. Jag hade länge gått och drömt om en divan som jag sett i en affär i gamla stan men den kändes litet väl dyr. Av en slump råkade jag se Stocksunds divan på Ikea och dessutom till slumppris -70% eftersom divanen inte längre kommer att finnas i kollektionen. Den påminner mycket om den dyra divanen både till färg och modell så jag slog till. Och köpte därtill en soffa i samma serie. Det vita skåpet har hängt med i många år och är arvegods från mina föräldrar. Hyllor sattes in i skåpet och nu gömmer sej TV:n därinne.

Det är tänkt att dörren skall få likadana rutor som fönstrena men det känns svårt. Utsikten är så fin så man inte gärna vill ”täcka” den så vi får se hur det blir.

Dotterns rum

Dotterns rum har en modernare stil. Stolen och lampan i taket är från Kartell och flyttade med från vårt förra hem. Ett nytt bord och förvaringsmöbler införskaffades. Den gamla utdragbara Ikeasängen passade fint i det nya rummet.

Övre våningen följande i tur

Övre våningen är ännu halvfärdig vad det gäller inredning. Likaså saknas textilier, lampor och annat i nedre våningen. Man får ha tålamod speciellt då hälsotillståndet inte tillåter bärande och lyftande. Men nu kan vi i alla fall bo här och börja njuta av torparlivet. Ha en skön lördagskväll ni alla som följer bloggen!

Läs också

3 kommentarer

  1. Johanna skriver:

    Sååå snyggt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *