Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade,Vi inreder

Ett hörn i taget

28 Apr , 2017, 17.38 annettenyholm

 

Mattor, dynor och andra textilier

Jag har fått konstatera att det är förvånansvärt svårt att hitta mattor! Jag har googlat och sökt men utbudet är gaska dåligt. Ursprungligen hade jag tänkt skaffa trasmattor men det slutade med en kittfärgad matta i ylleblandning och jutemattor i stugköket från Hemtex. I sovrummet blir det trasmattor och kanske längre fram i andra rum också. Som sidobord till soffan och divanen fungerar pallar i återvunnet trä från By Pia´s. Soffdynorna kommer också därifrån. Hissgardiner i vitt linne väntar på posten.

 

Vy mot soffan och kärlskåpet i stugköket. Färgskalan skall hållas neutral: vitt, svart och träfärgat.

Soffan sedd från trappan. Tavlan ”Champagne” av Jukka Rintala.

Divanen med tillhörande ”sidobord”

 

Sovrummet

Plötsigt greps jag av en längtan efter rosa! Jag tröttnar lätt på färger men just nu kändes det rätt att få några rosa detaljer i sovrummet. Tröjan ”Marilyn” från By Pia´s är en gåva till mej själv efter en tuff tid med sjukdomar och annat.  Jag hoppas kunna njuta av den svala vår- och sommarkvällar. Dynorna är från Hemtex och i bakgrunden den underbara utsikten från balkongen mot havet.

Jag tröttnar inte på den här utsikten någonsin!

Bastun redo för sommarsäsongen!

Inredningen i bastuns omklädningrum har uppdaterats inför sommarsäsongen. Stolarna designade av Alvar Aalto är ett arv från barndomshemmet. Stolarnas originalfärg har gett inspiration till inredning i marina signalfärger. Textilier från Ikea.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *