Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade

Posttraumatisk renoveringsstress

5 May , 2017, 08.57 annettenyholm

 

Lugnet efter stormen

Jaha då kan man börja blicka tillbaka på det som hänt på Inspektorns torp det senaste halvåret. Många ställer mej frågor som ”har budgeten hållit” ”skulle du göra om det” ”lönar det sej”? För det första så är det näst intill omöjligt att göra en budget för ett sådat här renoveringsobjekt. Man vet inte exakt vad som måste fixas innan man öppnar och river. Dessutom skall man vara ett ganska erfaret proffs om man skall lyckas beräkna vad varenda skruv och tejpremsa kan tänkas kosta. Så nej, budgeten har inte hållit. Skulle man göra om det så helst inte! Det är ett drygt jobb och väldigt stressande. Om det lönar sej beror ju på vad man jämför med men i mitt fall så är jag trots allt nöjd att jag gjorde det. Platsen är unik och huset trivsamt och helheten känns helt rätt för oss. Vinterhus och sommartuga vid stranden på gångavstånd från stan i en otroligt vacker miljö. Det kan inte mätas i pengar vad man känner för ett ställe. Men realist skall man vara och beredd på motgångar och överraskningar om man kör igång ett sådant här projekt. Och efteråt kommer baksmällan. När allting börjar vara något så när klart kan man känna en form av ”posttraumatisk stress”.

 

Det spirar och grönskar

Ett sätt för mej att varva ner är att nosa omkring på tomten och ta in varje detalj. Små tecken av spirande växtliv ger löfte om en snart annalkande praktfull grönska. Trädgården kommer att få förbli parklik och delvis i ”naturtillstånd”. Jag har inte gröna fingrar tyvärr, så det får bli några krukor här och var. Gräsklippningen på en tomt på 2800 kvadrat är en utmaning i sej.

  

Djurliv

På ett fågelskyddområde är naturligtvis fågellivet rikt.Flera harar hoppar också omkring men annars har det varit lugnt tillsvidare. Till Vappen avnjöts min systers fasangryta som smakade härligt. Det var dock inte våra ”grannar” som hamnat i grytan. Grytan innehöll bl a Calvados och äpple och potatisarna var fyllda med trattkantareller.

Kul grejer

Som jag skrivit tidigare så gillar jag humoristiska inredningdetaljer. Denna är en inflyttningsgåva från min syster.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *