Hur ett torp får ett nytt liv

Torparliv

Trädgårdsarbete och annan finslipning

15 May , 2017, 14.39 annettenyholm

 

Att ”bo in” sej

Jag hör inte till kategorin människor som genast får allting på plats i ett nytt hem. Jag måste sitta i soffan och glo och känna efter vad som saknas. Det får definitivt inte finnas för mycket möbler och saker men det får inte kännas kalt heller. Just nu står det litet stilla.

Matsalen redo för morsdag. Glasverandan är färdigt inredd, åtminstone för tillfället. En madrass att sitta på behövs till soffan och trots att jag hade tänkt vara utan gardiner får vi se hur det blir till sommaren. Det är ganska varmt då solen lyser in.

 

Stugköket börjar också vara inrett för en tid framöver bara jag ännu får upp gardinerna.

 

Vedklyvning och trädgårdsarbete

Så hur skiljer sej torparlivet från tidigare radhusliv? Det finns mera arbete att utföra så klart. Det behövs ved för att elda bastu och ugn och vedklyvingsprojeketet inleddes i helgen. Några stora träd har fällts på tomten och de klyvs och torkas till ved. Löv finns det gott om så krattandet är ett projekt för sej. Gräsklippningen har inte ännu varit aktuell då våren är litet sen för att uttrycka det rimligt. Men det känns skönt. Man gör så mycket man orkar och vill och sedan får man köpa tjänster om det blir för mycket. Riten med utebastu under veckosluten har blivit mycket viktig och ger skön avkoppling. Jag njuter av att dalla omkring i trädgården fast jag inte åtminstone tills vidare kännt för att påta i myllan. Torpet är så pass grundrenoverat så allting funkar som i ett modernt hem och det känns bra att bo här. Huset verkar ha en rofylld själ och en skön stämning.

Vedprojekt och torra löv. Man behöver aldrig känna sej sysslolös här.

 

Rofyllt. Allting behöver inte bli klart genast. Flyttlådorna är långt ifrån tömda men det får ta den tid det tar. Det måste framförallt finnas tid att njuta!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *