Hur ett torp får ett nytt liv

Torparliv

Trevlig midsommar!

22 Jun , 2017, 17.51 annettenyholm

 

 Första midsommaren på torpet

Det fanns en tid då jag inte kunde tänka mej att fira midsommar någon annanstans än i skärgården. Nuförtiden är jag riktigt nöjd över att slippa packandet och njuter av att allting finns på ett och samma ställe. Innetoalett känns också väldigt bekvämt och här finns allting jag behöver: havet, utebastun, trädgården. Vädret är inte att skryta med den här midsommaren heller så det känns bra att ha det varmt och torrt! Den vackra buketten är inhandlad i Tallinn.

Sommardofter

Får se om jag lyckas hålla lavendeln vid liv den här gången. Doften är i alla fall underbar. Bild från ”huvudingången”.

Gamla fina träd på tomten

Eftersom torpet är beläget på samma tomt som Villa Wilhemsberg är trädgården väldigt unik då den i tiderna varit en herrgårds park. Här finns bland annat många gamla, fina träd. På bilden en gammal lind. Den här tiden på året är grönskan hänförande och trädgården väldigt lummig.

Inredningen tar sej småningom

Det tar sin tid att inreda eftersom det är viktigt att allting ”känns rätt”. Sängen är nu klädd med sängkläder i linne och som dekoration gamla handvävda lakan med handgjord spets.

Bastuterrassen

Bastuterrassen har ”inretts” med ett begagnat möblemang. Bordet kan förlängas så här ryms många gäster bara vädret tillåter middagar utomhus.

Balkongen

Balkongen har mest använts till vädring men nu har vi äntligen fått den putsad och utrustad med ett par stolar.

Glad midsommar till er alla!

Hunden Mocca firar också midsommar på torpet i år och till min stora förvåning vållar spiraltrappan inga problem för en hund. Tvärtom verkar trappan upplevas som en rolig klätterställning som man kan leka i. Ha en riktigt skön midsommar allihopa, må det sedan vara solsken eller regn.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *