Hur ett torp får ett nytt liv

Torparliv

Julstämningar på torpet

17 Dec , 2017, 17.35 annettenyholm

 

Julstämning i sovrummet

Som jag tidigare nämnt vill jag inte överdekorera. I sovrummet räcker det med en vit stjärna i fönstret och en ljusslinga på balkongen, en minigran och en ängel. Linne i sängen passar bra alla säsonger. Fårskinn här och där ger en vintrig stämning.

Julen får gärna vara vit även inomhus.

Kistan är antik från Pentik och fungerar som förvaringsplats för böcker. Minigranen ger julstämning och ledljusen känns trygga i sovrummet. Tavlan är en affisch från musikalen Astoria och på bilden Ari-Matti med kollega.

Juldekorationer

Min dröm om en retrojulgran har krävt en del arbete. Jakten på de perfekta smällkaramellerna resulterade i att Pamela Weissman tillverkade dessa alldeles underbara varianter. De levererades i denna vackra låda inslagna i silkespapper!

Jag kör med ledljus även utomhus. Det är skönt att inte behöva bry sej om att släcka ljusen och batterierna håller länge. Ledljusen har brunnit dygnet runt ett par veckor redan. Den gamla sparkstöttingen hittades på stallets vind.

Också i stugköket finns vita pappersstjärnor i fönstren. Ljus och blommor förhöjer stämningen.

I glasverandan finns det ”lilla röda”. Linnedynorna med Carl Larsson texter har röda ränder och den snart 150 år gamla halmbocken röda band. Adventsljusstaken tänds nästan dagligen.

De gamla skidorna som fanns på stallets vind är så vackra så jag lyfter fram dem som dekorationer vintertid. Tyvärr har det varit sämre med skidföret i år.

Julförberedelser

I år blev det äntligen av att besöka julguidningen i Runebergs hem. Det var spännande och roligt att höra om hur man firade jul i nationalskaldens hem. Den vackra brickan är en avbild av Fredrika Runebergs bricka som finns i muséets kök.

På självständighetsdagen blev det pepparkaksbak med Alina. Vi äter inte så mycket pepparkakor men i år skall de hänga i granen.

Det är härligt att tända ljus även utomhus. Stigen till bastun lystes upp då vi hade bastugäster.

Muminlampan har vi kallat denna vackra gamla lampa. Den har hängt på mina föräldrars utevägg men finns nu på hedersplats vid ingången.

 

En riktigt skön och möjligast stressfri vecka inför jul tillönskar jag er alla!

 

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *