Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade,Torparliv

God Jul från Inspektorns torp!

23 Dec , 2017, 14.44 annettenyholm

  Gallery

Julgransbestyr

Ja så hade jag bestämt mej för en julgran med gammaldags dekorationer. Jag lyckades hitta ett flaggband med finska flaggor, men då jag märkte att det hade behövts ett band till blev det stopp. Flaggbanden lär vara slutsålda i hela landet! Jag råkade ha tandpetare med finska flaggan hemma så de fick duga. Jag snurrade fast några med ståltråd. Pamela Weissman tillverkade vackra smällkarameller och några dekorationer fyndade jag i gamla stan i Borgå. Stjärnan i toppen är virkad.

En hög granhäck växer mot vägen. Inanför har man planterat en ny granhäck som börjar vara ganska tät. Vi kapade en gran från den nya häcken till julgran.

Julmat

Min favorit bland jullådorna är kålrotslåda. Jag lagar kålrotslåda och morotslåda själv. Lyckligtvis finns det kålrotspuré och morotspuré nuförtiden! Potatislådan köper jag för den har jag aldrig lyckats med. Jag gör också makaronilåda och köttbullar.

Rökt och gravad fisk hämtas från Tillmans i Pellinge. Det är en liten utflykt att åka dit dan före dan.

Malet kött, Hommanäs senap och Malmgårds öl hämtas från Herek.

 

Slutspurten

Vi tog in ett extra bord för att kunna duka fram maten. En enkel tulpan piffar upp buffébordet.

 

Dukningen är en blandning av gammalt och nytt. Tallrikarna är moderna Villeroy & Boch och vinglasen Iittala. De röda champagneglasen är från Ikea och efterrättsskålarna arvegods från mina föräldrar. Linneservetterna är vintage med röda sammetsband.

God Jul!

Vi hade bakat pepparkakor med Alina för att hänga i granen. Natten efter att granen med stor möda hade klätts kunde Mocca inte motstå frestelsen. På morgonen fanns bara banden av pepparkakorna (förutom två i toppen) kvar. Dessutom hade han fått magont så det blev till att tvätta mattor.

På julguidningen i Runebergs hem blev jag inspirerad av julklappar med brunt papper. I Runebergs hem hade man visserligen inte rött silkesband men jag tyckte att det blev fint såhär.

Inspektorskan önskar eder alla en riktigt God och Fridfull Jul! Jag kommer att njuta av umgänge med nära och kära, god mat, julbastu, promenader och pyjamasdagar med en bok i handen! Nyår firas i Thailand! Jag återkommer nästa år <3

Inspektorn önskar God Jul med denna vackra julsång!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *