Hur ett torp får ett nytt liv

Torparliv

Längtan efter ljus och färg

23 Feb , 2018, 09.35 annettenyholm

 

Sovrummet klär sej inför våren

Jag är en känslomänniska då det gäller inredning, också. Jag bara känner på mej att nu behövs det färg, nu vill jag skala av, nu skall det vara ombonat osv. Så fort de första solstrålarna började spricka fram och fågelkvittret anta en vårligare ton kom längtan efter vårliga färger. Sovrummet låg först i tur. Tulpaner är alltid lika vackra!

Mormos vind

Efter att ha haft avskalat beige/vitt i sovrummet drabbades jag av en längtan efter mormors vind-känsla. Spetstäcket är ett arv efter mormor och det blommiga dagtäcket fyndade jag i den fina lilla butiken White Vintage i gamla stan. Därifrån kommer också blompostern på väggen. Dynvaren är av gamla spetslakan. Av två täcken för en persons säng blev det ett fint överdrag för dubbelsäng.

Också dessa posters i gammal skolstil kommer från White Vintage. Det är behändigt att hänga upp posters med clips. Med små medel och små kostnader känns det faktiskt ganska granny i sovrummet.

Vårglimtar här och där

Jag räddar alltid överlevande blommor från slokande buketter och sätter i små vaser. Det ger litet färg det också.

Nu anlände den tredje dynan i djurserien och jag är riktigt nöjd med samlingen i soffan och divanen.

Det har varit ett skönt sportlov! Trots att det har varit kallt om nätterna och morgnarna har det varit soligt och fint om dagarna. Det är så vackert ute och jag har njutit av långa promenader och slappande med dottern. Trädgården är full av fina djurspår i snön. Snövintern är fin!

Till helgen kan man unna sej varma skumbad med skumppa. Utebastun är nog igång emellanåt trots att man måste bära vatten dit på vintern men badkaret används flitigare så här års.

Inspektorskan önskar er alla ett riktigt skönt veckoslut! Njut av det vackra vädret så länge det varar!

 

 

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *