Hur ett torp får ett nytt liv

Vi river gammalt

8500 kg golv sugs ut

2 Dec , 2016, 15.55 annettenyholm

 

Golv sugs ut

Det visade sig att det fanns mylla, torv, stenar, sågspån och liknande under köksgolvet och i mellantaket. Till en början var det tänkt att låta jordgolvet bli kvar i stugköket men byggaren kom på andra tankar. Det fanns också planer på att för hand gräva bort lagret i mellantaket men lyckligtvis skippades den idén. Att för hand tömma 8500 kg är varken lönsamt eller klokt med tanke på alla inblandades nerver. Det blev en ringrunda för att be offerter av bolag som hade "sugbilar". Delete tog hem affären med ett humant pris och vänlig betjäning.

Det visade sig att det fanns mylla, torv, stenar, sågspån och liknande under köksgolvet och i mellantaket. Till en början var det tänkt att låta jordgolvet bli kvar i stugköket men byggaren kom på andra tankar. Det fanns också planer på att för hand gräva bort lagret i mellantaket men lyckligtvis skippades den idén. Att för hand tömma 8500 kg är varken lönsamt eller klokt med tanke på alla inblandades nerver. Det blev en ringrunda för att be offerter av bolag som hade ”sugbilar”. Delete tog hem affären med ett humant pris och vänlig betjäning.

Mer rumshöjd, en positiv överraskning

övre våningen

Då ”fyllningen” sugits ut kom det fram att det troligtvis blir möjligt att kanske t o m få full rumshöjd i övre våningens sovrum. Inte illa det!

 

Stugköket redo för det nya golvet

Kökets övre skikt sögs också ut. Inga värre överraskningar har kommit emot. Allting är torrt och friskt. Snart börjar de tråkigaste arbetsskedena vara över och de nya ytorna ta form.

Stugköksgolvets övre skikt sögs också ut. Inga värre överraskningar har kommit emot. Allting är torrt och friskt. Snart börjar de tråkigaste arbetsskedena vara över och de nya ytorna ta form.

Läs också

2 kommentarer

  1. Melita skriver:

    Oj! Har dåliga vibbar då jag ser samma firmas bilar. Räkningen för att suga ut gammal fyllning du vi remppade tullhuset var inte av denna världen. Tycker att 26.000 e var rätt mycket… aargh! Hoppas att ni kommer enklare undan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *