Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade,Torparliv

Vad skall du göra på semestern? Vara hemma!

7 Jun , 2017, 10.32 annettenyholm

 

Sköna, lata semesterdagar

Som nyinflyttad torpare känns det otroligt skönt att få fira semester hemma. Inget packande och släpande, bara att öppna dörren mot naturen och fågelsången. För en vecka sedan byggdes terrassen. Här lyser solen från morgon till kväll (de få dagar som den råkar lysa vill säga). Det är härligt att inleda dagen med morgonmål utomhus och sedan bara njuta av grönskan och havet. Om andan faller på finns det alltid något man kan påta med i trädgården.

Då vädret inte tillåter utomhusliv flyttas måltiderna till glasverandan. Den känns väldigt somrig och sommarstugeaktig.

Jag lyckas inte fånga känslan på bild men utsikten mot den parkliknande trädgården är väldigt speciell. Det känns som om man vore inne i ett konstverk. Det gäller att njuta av grönskan nu då den slagit ut i full prakt.

Bastun eldas så gott som dagligen. Det känns som att knalla över till sommarstugan och bastandet kan ta flera timmar i anspråk. Igår testades bastulänk i folie och jag måste medge att den smakade lika gott som i barndomen då jag senast njutit av delikatessen! Så här knallar torparlivet på i stilla mak och det är vad jag önskar av den här semestern. Långa lata dagar och solen får gärna fortsätta lysa som idag!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *