Hur ett torp får ett nytt liv

Torparliv

Sensommar på torpet

20 Jul , 2017, 20.32 annettenyholm

 

Sommaren är kort

Det känns ganska vemodigt att det redan är tjugonde juli. Så är det varje år, då midsommaren firats rinner resten av sommaren iväg i rasande fart. Vädret har ju varit omväxlande och litet mera sol och värme hade varit välkommet men man får försöka njuta av semestern i alla fall. Det är skönt att slappa inomhus emellanåt, läsa en god bok t ex, men för mycket och för litet skämmer alltid.

En favorithobby på semestern är att sitta sent uppe och titta på tv bara för att det är möjligt. Man behöver inte stressa över att komma tidigt i säng.

Ett varmt skumbad känns skönt då det är kyligt ute.

Premiär för svampsäsongen. Kantarellsås med nypotatis är definitivt en favorit och så enkel att tillaga. Smör, lök, svamp, grädde, salt och persilja, det är svårt att misslyckas.

För snart ett år sedan var jag i Prag och hade lämnat ett anbud på torpet. Det var spännande tider och jag visste inte om torpet skulle bli mitt. På något vis kände jag att det nog skulle bli så och som en symbol för mitt nya hem köpte jag kocken som nu sitter på kryddhyllan. Egentligen skulle det vara en bagare eftersom torpet lär ha varit bagarstuga i tiderna men kocken fick duga i brist på bagare.

”Back to the 80´s”. Jag försökte få upp mina linnegardiner men de sitter inte riktigt ännu. Jag måste säkert sätta en list eller något i fållen för nu hänger gardinerna som 80-tals kappor.

Det utlovas sol och värme till nästa vecka. I hopp om och i väntan på det!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *