Hur ett torp får ett nytt liv

Torparliv

Tidig höst

5 Sep , 2017, 18.39 annettenyholm

 

Från vemod till höstmys

Den fina kransen är gjord av Pamela Weissman.

Då sommaren obarmhärtigen är över och kvällarna mörknar allt tidigare får man bara godkänna att man får kura inomhus och försöka trivas där. Det är inte så svårt det heller och vackra höstpromenader kan man njuta av i omgivningarna. Löven börjar så småningom klä sej i granna färger och rönnbären är väldigt vackra i år. Vardagen rullar på och det känns alltid lika skönt att få komma hem till sitt torp och njuta av kvällar och helger.

Höstinredning

Glasverandans sommarblå har bytts till murriga linnefärger och mjuka sittdynor.

Mattor

En svartvit matta finns nu i stugköket och en i hallen.

Ett av de största bestyren gällande inredningen har varit att hitta passande mattor. Jag var ute efter trasmattor men hittade inga som föll mej i smaken. Jag vill hålla färgskalan till max fyra olika: vitt, svart, beige och trä. Trasmattorna var oftast för granna. I ren desperation köpte jag en vit yllematta som inte gick att tvätta! Jag förstod redan från början att det knappast var fiffigt i ett hushåll som ofta besöks av hundar och där man på sommaren går ut och in med bara fötter. Då det kom vatten på mattan fick den gula fläckar. Så det var adjö med den mattan. Till syvende och sist hittade jag tre trasmattor med ”modernt stuk” från Vanilla Home i gamla stan. Två svartvita och en i samma gråbeige som soffan och divanen. Och de går att tvätta!

Den gråbeige mattan har nästan samma färg som divanen och soffan.

Njut av hösten gott folk!

Stortröja och linne från By Pia´s.

Nu är det dags att tända brasor och ljus och gräva fram varma sköna kläder och yllesockor! Varma grytor och andra mustiga rätter värmer.  Det är som sagt inte så illa med höst trots allt. Det är ganska kravlöst att få krypa ihop i soffan. Ha en skön septembervecka allihopa!

Läs också

2 kommentarer

  1. penttinens@hotmail .fi skriver:

    Harriet.

    Iris Sjöström i butiken Nellys, väver mattor efter beställning!
    Har erfarenhet av nätta mattor från Iris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *