Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade,Torparliv

Oktober på torpet

15 Oct , 2017, 15.02 annettenyholm

  Gallery

Löven dalar ner

Det är ett sagolikt skådespel att se på då löven sakta dalar ner från träden. Färgerna är ännu granna och vackra. Det är fint att få följa med årtidsväxlingarna genom fönstren. Det känns som om man hade ständigt föränderliga tavlor omkring sej.

Varje dag känner jag tacksamhet över att få bo så här och och  se allt detta vackra omkring mej. Visserligen har det funnits dagar då regnet öst ner och det bara varit grått och dystert men så fort solen lyser blir man nästan bländad av alla färger.

Mustig oktobermat

Kulna hötsdagar vill man gärna äta något mustigt. Fyllda paprikor passar ju t o m ihop med naturens färger just nu! Dessa en enkel variant med malet kött, lök, tomatkross, fetaost, lite kryddor och mozzarella.

Vår retrofavorit, bastukorv! Minnet av doften från bastukorv hänger kvar från barndomen. Konstigt nog så smakar en enkel korv gott då den legat ett par timmar på bastu-ugnen i folie.

Blommor

Skön morgonstund en stressfri söndagsmorgon. Blommor och ljus piggar upp i höstmörkret. Vita eller ljust rosa rosor är en av favoriterna.

Olika slags kål är också ett vackert alternativ i vasen.

Höstinredning

Fårskinn är härliga! Varma och mjuka och ger en ombonad känsla. Detta kommer från By Pia´s och härstammar från grönländska får. Snart blir det dags att börja tänka på julinredningen! Jag håller redan på och letar efter gammaldags julgransprydnader!

Så rullar oktober framåt på Inspektorns torp. En skön fortsättning på söndagen och ett skönt höstlov till alla som får vara lediga!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *