Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade

26 Nov , 2017, 10.04 annettenyholm

 

 

Julförberedelser på torpet

Vissa år har det kännts som att jag helst skulle skippa hela julen. I år har jag fått inspiration då det är litet spännande och annorlunda att få fira första julen på torpet. Kransar är så vackra och i den här miljön passar enkla, gröna kransar bäst. Denna av granris är köpt från Hong Kong för 7,90€ . Jag stack bara in en rosett så blev den hur fin som helst.

Vissa julprydnader är så kära så det är svårt att inte plocka fram dem alla. Jag försöker undvika att överdekorera men en tomtenisse får komma fram varje år. Han som sitter på spisen heter Vidar och är tillverkad av min mamma.

 

Retrojulgran

I vårt tidigare hem var julgranen en jämn och tät disneyversion med vita dekorationer och glasföremål. På torpet passar inte en sådan gran utan jag vill ha en gammaldags gles gran med gammaldags dekorationer. En sådan julgran minns jag från min barndom hos mina farföräldrar. Nu visade det sej att det inte var helt enkelt att hitta sådana dekorationer. Flaggband fyndade jag i en butik i gamla stan och granljushållarna är begagnade och köpta från White vintage bredvid Paahtimo. Smällkaramellerna ser hemgjorda ut men är beställda från Sverige. Jag är inte riktigt nöjd med dem så jag fortsätter leta. Sedan hänger jag kanske några pepparkakor i granen också. Det är med andra ord ett projekt det här med retrojulgran.

 

Naturen i november

Mestadels är det mörkt och regningt men emellanåt kan det vara riktigt vackert den här tiden på året. Alldeles invid tomtgränsen börjar Ruskis naturskyddområde och det är spännande att följa med hur våtmarken byter skepnad unde olika årstider. Bilden under är tagen från balkongen och i den här riktningen kan man t ex se båten Runeberg glida förbi sommartid.

 

Advent är mörker och kyla

Så sjunger man i en julpsalm men den här årstiden har sin charm också. Det känns så mysigt och ombonat med alla ljus och det är roligt att duka upp litet juligt och avnjuta långa, goda middagar.

 

Jag kunde inte låta bli att köpa detta skolästpar från White Vintage. De är så vackert slitna.

 

Inspektorskan önskar er alla en trevlig söndag och trivsamma stunder i adventsmörkret!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *