Hur ett torp får ett nytt liv

Okategoriserade

Tjuvstart till våren

14 Jan , 2018, 12.51 annettenyholm

 

Mot ljusare tider

Efter en verkligen mörk och regnig höst blir man nästan bländad när solen äntligen tittar fram. Så väldigt snörikt är det ju inte men det är helt ok med ett par minusgrader och sol. Någonstans anar man att våren är på väg. Snart vågar man sej kanske ut på isen om temperaturen fortsätter hållas på minusgrader.

Grönväxter och pastellfärger

I vårt förra hem fanns det alltid orkidéer. Jag var inte alls intresserad av grönväxter som jag i allmänhet lyckas jag ta livet av ganska snabbt. Då jag besökte Runebergs hem före jul tyckte jag att grönväxterna där var väldigt charmiga i det gamla huset. Julen med gran och allting städades ut redan innan nyår p g a Thailandsresa. Efter att stora och små granar och granriskransar rensats ut drabbades jag av en akut längtan efter grönväxter. Får se hur länge de här två överlever….

Jag har glömt namnet på den här men den fräschar upp stugköket. Linneskjortan fyndade jag på rea hos By Pias och den får vänta till sköna vår- och sommardagar som hoppeligen ligger framför detta år!

Den andra grönväxten (som jag också glömt namnet på) placerades i sovrummet för att mjuka upp den litet strama stämningen på kistan.

 

Några klickar pastell i inredningen

De här dynorna fick jag syn på i en facebook annons och föll pladask. Jag ville hämta in djurlivet från omgivningen och samtidigt pigga upp med litet färg. Harar finns det gott om på tomten. Tjuren påminner mycket om kreaturen som sommarjobbar i grannskapet. Jag är ännu på jakt efter en dyna med fasanmotiv, då ett gäng fasaner trivs på tomten. Dynorna är köpta från Jean Vernet i Kronohagen och är av märket Voyage Maison. Fasandynan skall jag försöka beställa via nätet men det har visat sej vara litet knepigt att hitta någon som levererar till Finland.

Och så rosor så klart. Blekt rosa är en av favoritfärgerna.

 

Än så är det vinter

Trots att jag tjuvstartat med våren inomhus får man nog försöka njuta av vintern ännu ett tag. Långa promenader i omgivningarna, sköna bastubad och goda middagar. Mys i soffan med brasa och tända ljus. På lördag blev det helstekt oxfilé med pepparsås. Busenkel och god pepparsås blir det av Hereks färdiga pepparblandning, smör, lök, grädde och dijon senap. Brysselkål, champingjoner, fänkål och klyftpotatis i ugn som tillbehör. Och så ville jag ha riktigt våriga servetter! En skön söndag till er alla! Njut av solen nu när den äntligen är här!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *