Hur ett torp får ett nytt liv

Torparliv

Snart är det sommar

24 Apr , 2018, 19.22 annettenyholm

 

  Ett steg framåt och två bakåt…vårväder

Nu är det vår trots att vädret inte riktigt kan bestämma sej ännu. Soligt och varmt, regnigt och kallt, hoppeligen blir det inte snö till vappen som ifjol. Flyttfåglarna har återvänt och bjuder på ljuv musik. Fågellivet är ju som sagt rikt då man bor granne med ett fågelskyddsområde och kikaren åker ofta fram. Bastuterrassen ligger oftast i lä och är en av de varmaste platserna på tomten. Utsikten byter ständigt skepnad efter årstid.

Blomster inne och ute

En ny krukväxt (som jag som vanligt glömt namnet på) pryder stugköket. Just nu gillar jag korgkrukor. På terrassen utanför väntar violer och lavendel på att komma i krukor.

Mårbacka pelargon känns rätt i ett gammalt torp.

Och ranunklar är alltid lika vackra i all sin enkelhet.

Jag är väldigt förtjust i gamla glasburkar t ex från Riihimäki glasbruk. De är jättefina som vaser. Jag lyckades komma över dessa tre för 35€ på tori.fi.

Lite blomster på morgonrocken också. Den här kändes väldigt midsomrig och tyget är mjukt och skönt. I väntan på sköna, ljumma morgon- och kvällsstunder på terrasserna och balkongen.

Dags att ta en paus

Det är nu drygt ett år sedan vi flyttade in på torpet. Jag njuter varje dag av allt det vackra som finns här. Det här stället känns unikt och min själ får ro. Det har varit en arbetsdryg vår och nu ser jag fram emot en skön semester som firas så väl på torpet som under Greklands sol. Jag planerar att starta en ny blogg på en annan plattform småningom. En lifestyle  blogg med inredning, mode, mat…allt möjligt hygge. Jag kommer att samarbeta med några andra kvinnor kring bloggen. Det är möjligt att jag återkommer här längre fram men jag tar nu en paus för att komma igång med den andra bloggen. Ett varmt tack till er alla som följt mej så här långt. Stay tuned!!!!!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *